Aquesta guia s’ha dissenyat amb un doble objectiu, d’una banda ajudar a les empreses a millorar la qualitat ambiental dels seus negocis, augmentant la seva sostenibilitat i competitivitat. De l’altra, es busca la implicació de les mateixes en el procés de millora social, ambiental i econòmica de la ciutat, que posicioni Màlaga com un referent de responsabilitat social europeu.
La gestió del medi ambient és la clau del futur de les empreses, entesa com una oportunitat per evolucionar i reinventar-se. La qual cosa pot fer-se implementant una sèrie de bones pràctiques ambientals.
Les bones pràctiques ambientals es defineixen com aquelles accions que busquen reduir l’impacte negatiu sobre el medi ambient i la pròpia empresa. Una bona pràctica ambiental no té perquè estar associada a una inversió econòmica. En la majoria de les ocasions són pràctiques senzilles, de baix cost i amb fàcil aplicació, que l’únic que impliquen són canvis en l’organització productiva i en els hàbits de comportament del personal empleat.

Com utilitzar-la

Aquesta guia ha estat concebuda com una eina de treball per orientar les empreses en els processos de disseny i implementació de bones pràctiques que els ajudin a millorar la qualitat ambiental dels seus negocis.
S’ofereix una informació clara i ordenada , dividida en seccions enumerades. Les recomanacions que es presenten són de caràcter general i s’han d’adaptar a la realitat del context de cada empresa abans de ser posades en pràctica. Al Centre Assessor Ambiental oferim un assessorament adaptat a cada negoci i activitat.
El contingut està dividit per sectors ambientals, per tal de facilitar la lectura i comprensió i segueix el mateix ordre que trobarà a les fitxes pràctiques per aplicar bones pràctiques ambientals a l’empresa.

La Guia està estructurada en dues parts:

  • FITXES PRÀCTIQUES, on es recullen les bones pràctiques ambientals que podrà implantar a la seva empresa.
  • GUIA DE BONA PRÀCTIQUES, on es desenvolupa la informació per posar en pràctiques les mesures presentada a les fitxes. El contingut està dividit per sectors ambientals i segueix el mateix ordre que trobarà a les fitxes

Via: Centro Asesor de Málaga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s